Författarträff online med 1,6 & 2,6 miljonerklubben 19 oktober

Den 19 oktober ordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben ett nytt inspirerande webinar där vi har bjudit in fem aktuella författare med nya spännande boktitlar i samarbete med Norstedts förlag.

Vi träffar Majgull Axelsson som är aktuell med en ny spännande relationsroman ”Inställd resa till Sabarmati”, Moa Herngren berättar om sin uppmärksammade  roman ”Svärmodern”, Jenny Fagerlund är aktuell med en ny feelgoodberättelse ”Mitt hemliga liv” och Göran Everdal & Per Naroskin har utforskat leendet i ”Leenden- en fälthandbok”. Alexandra Charles leder samtalet under kvällen.

Som medlem i 1,6 miljonerklubben registrera dig här

Är du inte medlem anmäler du dig här.

Hur du deltar: När du anmält dig får du ett separat mail efter ett par dagar innehållandes en registeringslänk som du fyller i för att kunna ta del av webinariet. Glöm inte att leta bland skräpmailen om du inte hittar mailet.

 

     

       Majgull Axelsson                    Moa Herngren                     Jenny Fagerlund 

     

       Göran Everdahl                   Per Naroskin               Alexandra Charles

Majgull Axelsson – Inställd resa till Sabarmati 

En mor som inte är en mor. En dotter som inte är en dotter.
Ändå har Lykke och Fatima bara varandra. Lykke är en ganska bitsk gymnasielärare i Nässjö, Fatima ett hittebarn från Indien som än en gång har blivit övergiven, nu av adoptivföräldrarna. Hon vet egentligen bara en sak om sig själv: att hon inte heter Fatima. När hon som nyfödd hittades vid floden Sabarmatis strand fick hon namnet Meera. Det bär hon som en hemlighet, ända till den dag då hon som 18-åring sätter sig på ett tåg, fast besluten att aldrig komma tillbaka.

 

Moa Herngren – Svärmodern 

Som ensamstående mamma har Åsa och hennes son alltid varit nära. Men relationen förändras när sonen träffar en ny flickvän som snart blir gravid. Åsa gör sitt bästa för att knyta an till sin nya svärdotter, men då Åsa försöker hjälpa till uppfattas hon som gränslös. Det blir början på en konflikt som kommer att splittra hennes familj. Det blir smärtsamt uppenbart för Åsa att den viktigaste personen i sonens liv inte längre är hon själv, utan svärdottern och den nya familjen. Och när Åsas egen mamma går bort, står hon plötsligt alldeles ensam.

 

Jenny Fagerlund – Mitt hemliga liv 

Hur väl känner vi våra närmaste? När Moasfarmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar. Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav. Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.

Göran Everdahl/Per Naroskin –  Leenden – en fälthandbok 

Våra leenden är ett ojämförligt socialt smörjmedel. Vid rätt tillfälle kan det rädda en social situation men ett elakt flin kan också utnyttjas som en välriktad attack. Vårt smil är helt enkelt känslomässig hårdvaluta! Här kommer den oumbärliga handboken som orienterar oss i den rika floran av mångtydiga leenden och inte minst, hur vi känner igen äkta och falska varianter.

Göran Everdahl och Per Naroskin ställer frågor som: Vilka av ansiktets 53 muskler medverkar i ett leende? Finns det djur som ler på riktigt? Varför gillar ingen en smilfink? Varför är många så rädda för clowner? Varför är det så svårt att le på beställning? Vad är poängen med smilgropar och varför är ett saligt leende så läskigt? Vetenskapliga fakta varvas med kulturhistoria och aha-upplevelser som gör det omöjligt att inte le.

Detta webinar sker i samarbete med Norstedts förlag.

Tänk gärna på vår insamlingsstiftelse Kvinnor & Hälsa, alla bidrag är välkomna. Swish: 123 900 1520, BG: 900-1520, PG: 90 01 52-0