”När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!”

Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat ”När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! ”

I år är det 100 år sedan kvinnor fick rösträtt. Mycket har hänt sedan dess, men tyvärr finns mycket kvar att göra när det gäller exempelvis jämlikhet. Och det vill vi påverka så att vi får jämlikhet inte bara inom forskning utan överhuvudtaget
Hjärtat är livsviktigt! Vår hjärtkampanj, Woman in Red, pågår under mars månad. Varje år uppmärksammar vi hjärtat runtom i landet. I år kommer vi att finnas i 17 städer. Se vårt kalendarium där alla städer som deltar i Woman in Red finns med.

Den 11 mars är Woman in Red i Stockholm på Oscars, med bland annat ffina öredrag om kvinnohjärtat, stipendieutdelning och musik. I år kommer vi att dela ut fem stipendier till forskare inom hjärthälsa och psykisk hälsa.

Snart är det dags för ett nytt år och nyårslöften. Satsa på ett hälsosamt nytt år med mycket rörelse – som titeln på vår nya bok ”Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre!”

Tack för att ni alla finns och är våra medlemmar. Värva gärna  en medlem och så hjälper du  oss att växa ännu mer.

Njut av helgerna och ta hand om er!

Kramar
Alexandra

Kommentarer