Första säsongen av Alexandras Hörna

Nyheten publicerad: 2016-10-31

Hösten 2016 lanserade 1,6 & 2,6 miljonerklubben en ny webbserie, "Kvinnor & Hälsa - Alexandras hörna" som sändes varje vecka fram till jul.

Alexandra Charles bjuder in läkare och hälsoexperter från vår medicinska expertgrupp, samt kulturarbetare och artister för att diskutera allt kring hälsa och få inspiration om allt positivt kultur kan göra för vårt välbefinnande. I säsong 1 får vi bland annat träffa livsstilsprofessor Mai-Lis Hellenius, artisten Louise Hoffsten, wellnessprofilen Annette Lefterow och komikern Zinat Pirzadeh.

Nya avsnitt släpps varje måndag!

Säsong 2 - ute nu!

 

Avsnitt 8

Våga vara lite galen! I det åttonde avsnittet av webbserien Alexandras hörna får vi följa ett samtal mellan två goda väninnor - Solveig Ternström och Alexandra Charles. Solveig Ternström, skådespelare och manusförfattare är aktuell med kortfilmen Ladies on the road och en salongsturné. I en livfull diskussion diskuteras ensamhet och om hur vi ska ta bättre hand om våra äldre men framförallt ges en uppmaning till att släppa kontrollen och våga vara lite galen!

 

Avsnitt 7

I detta avsnitt av Alexandras hörna får vi träffa vår 2,6-ambassadör Gabriella Svanberg, leg psykolog med inriktning mot neuropsykologi och Daniel Mendoza, författare, föreläsare och grundare av tidningen Good News Magazine - en tidning med enbart goda nyheter. Följ deras konstruktiva diskussionen om hur vi lyckas sålla ut och hjälpa hjärnan att fokusera på det positiva i tillvaron.

 

Avsnitt 6

Multikulturell hälsa - I det här avsnittet får vi träffa Solveig Ekblad, leg psykolog och professor i psykologi. Tillsammans med Alexandra Charles och 1,6 & 2,6 miljonerklubben tog hon initiativ till och drev igenom Hälsoskolan, en sex veckors kurs om hälsa för utrikesfödda kvinnor i Angered och Södertälje. Vi får också höra operasångerskan Charlotta Huldts spännande berättelse om Bollywoodoperan i Botkyrka.

 

Avsnitt 5

I det här avsnittet samtalar Annette Lefterow, wellnessguru och Louise Hoffsten, sångerska om hur det är att leva med en kronisk sjukdom, vardagslycka och att leva här och nu.

 

Avsnitt 4

Annika Jankell, Zinat Pirzadeh och Katerina Janousch är alla ambassadörer för 2,6 miljonerklubben. När de träffas går ofta diskussionerna vilt till. I det här avsnittet handlar det om barn, stress, sex, relationer, glädje, hedersrelaterat våld, allvar och lek... Njut av deras möte.

 

Avsnitt 3

I det här avsnittet får vi träffa överläkaren och ortopeden Marjut Sohlman Carlström som berättar om rörelse, osteoporos och smärta. Om att det är viktigt att mäta och upptäcka eventuell benskörhet i kombination med att känna till sin hälsohistoria. Vi möter också Annette Lefterow, wellnesexpert som pratar om helhet, balans, ”ekologisk andning” och om Hälsopriset 2017 med nya kateogorin ”Årets hälsohjälte”.

 

Avsnitt 2

I det andra avsnittet av Kvinnor & Hälsa – Alexandras Hörna, träffar vi Lena Flyckt, docent, Karolinska Institutet om psykisk ohälsa och vad lycka egentligen är? Hur får vi bort stigmatisering av psykisk ohälsa? Paula Ternström och Angelika Roberts medverkar också om gestaltterapi och om att verbalisera det svåra du har gått igenom genom en teaterpjäs om mod, Fri att flyga.

 

Avsnitt 1

Inte bara oktober utan alla månader är (tyvärr) bröstcancermånader. I det här avsnittet av Kvinnor & Hälsa - Alexandras hörna, berättar Svetlana Bajalica Lagercrantz, onkolog och klinisk genetiker sin historia - om att som forskare själv drabbas av sjukdomen du studerar. Dessutom ger hon lugnande information och råd till alla som oroar sig för att få bröstcancer. Medverkar gör även Mari Jungstedt, en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Sociala media

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520