Sköna Söndag - Hjärnhälsa 25 juli

Går hjärnhälsan att förbättra? Träffa Åke Pålshammar, neuropsykolog, senior universitetslektor vid Uppsala universitet, som pratar om hjärnan och hjärnhälsa. Hedvig Söderlund, professor i psykologi, är aktuell med boken "Den utbrända hjärnforskaren" - en undersökande resa om utmattnings- syndrom. Läs mer »

Hjärtgolfen 2021

Nu ser vi fram emot vår årliga tävling Hjärtgolfen 2021, där vi genom fint samarbete med golfklubbar runt om i landet och er som är med och deltar samlar ihop pengar till forskning på kvinnohjärtat.  Läs mer »

Galoppdag på Jägersro, Malmö 1 aug

Välkommen till en härlig galoppdag på Jägersro där de bästa stona gör upp. En dag med kvinnohjärtat & hälsan i fokus! Kom och ta del av en fartfylld dag den 1 aug! Läs mer »

Sunset festivalen 7 aug

Vi bjuder på en härlig familjefestival samt musikfestival nere vid Falsterbokanalen, Höllviken.  Överskottet skänks till förmån till forskning på psykisk ohälsa genom insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa resp Tim Bergling Foundation. Läs mer »

Charles & Zazzi - livsstilspodd

Lyssna här på Charles & Zazzi, den nya livsstilspodden för kvinnor och hälsa. Det blir en lärorik, passionerad och lekfull podcast tillsammans med Alexandra Charles och Alexandra Zazzi som samtalar med spännande kvinnor mitt i livet. Med gäster som Camilla Läckberg, Mai-Lis Hellénius och Maria Wells. Läs mer »

Hälsovecka hemma 2-8 aug

Ny chans till vår onlinekurs som ger dig en personlig hälsoresa i det inre och yttre på hemmaplan. Boka in dig på en digital hälsoresa tillsammans med några av Sveriges mest välkända profiler inom hälsa, mat och livsstil Annika Jankell, Gabriella Svanberg, Monika Ahlberg och Annette Lefterow. Läs mer »

Nytt datum 15-17 okt Båstad Skansen SPA

-för en bättre psykisk & fysisk hälsa med en härlig Woman in white galaafton! P.g.a. rådande pandemi flyttar vi fram helgen till den 15-17 oktober. Vi erbjuder er ett härligt SPA paket till riktigt bra pris.  Läs mer »

Res till sol och värme i december

Följ med 1,6 på en fantastisk retreat & hälsoresa till den underbara ön Teneriffa 5-12 december. Ni får uppleva en spännande hälsovecka med många varierande inslag. Syftet är att fylla oss alla med positiv energi så vi kan möta vardagen och livet bättre. Läs mer »

Minnesmottagningen.se

Vi är stolta över att inleda vårt samarbete med Minnesmottagningen. Det blir nu möjligt att på ett enkelt sätt, i lugn och ro i din hemmiljö lära dig mer om din hjärnhälsa. Gör testet och din rabattkod för testappen är: 16mk. Läs mer »

Medlemserbjudanden

Missa inte våra fina medlemserbjudanden. Vi erbjuder rabatt på alltifrån aktuella böcker till eltandborstar. Här kan du läsa mer om vad du som medlem kan ta del av just nu. Läs mer »

Årets stipendiater

1,6 & 2,6 miljonerklubben och Kvinnor & Hälsa delade tidigare i vår ut stipendier om 610 000 kr till medicinsk forskning som kan rädda kvinnors liv. Läs om våra stipendiater här. Läs mer »

Woman in Red 2021

Woman in Red, kampanjen som sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. P.g.a pandemin har samtliga WiR evenemang flyttats fram till 2021. Information uppdateras löpande. Läs mer »

Hur du bokar in dig till 1,6 webbinarier

Här kan du se en kort introduktionsfilm hur du går till väga för att boka in dig och ta del av våra webbinarier.  Läs mer »

Våra webbinarier

Missade du något av våra webbinarier vi sänt kan du se reprisen på vår YouTube-kanal. Många intressanta ämnen har tagits upp, som hjärtforskning, oro & krishanterng, hormoner, författarfräffar och mycket mer. Välkommen att ta del av dem i efterhand! Läs mer »

Minnenas mat - ge ditt stöd du också!

Artister och fotografer stödjer alzheimerforskning. Några av de som delar med sig av minnesvärda recept är Lena Olin, Stefan Sauk, Gladys del Pilar, Patrik Isaksson, Victoria Silvstedt, Christer Fuglesang, Carl Jan Granqvist, Alexandra Charles och många fler. Läs mer »

Systembytet - frågor och svar

Vi byter nu system och här har vi samlat de vanligaste frågorna med svar. Läs mer »

Mina Sidor, skapa nytt lösenord!

Vi byter medlemssysem, så fr.o.m. nu behöver du skaffa nytt lösenord till Mina Sidor. Läs hur du gör här! Läs mer »

Vi fortsätter jobba...

...för nyanlända kvinnors och deras barns hälsa. Under 2018-2019 erhölls fortsatta verksamhetsbidrag för projektet ”Främjande och förebyggande arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention hos barn i migration.” Läs mer »

Köp vår skopin!

Vår skopin som säljs till förmån för forskning på kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar har nu ny design. Den är lite större och med guldfärgad klack, men är fortfarande vår symbol för Women in Red kampanjen med kvinnohjärtat i fokus. Läs mer »

På gång

Nyheter och notiser

Reportage

Artiklar i fokus

Om oss i media

Länktips

Systerföreningar i utlandet

Klicka på flaggorna för se vad som är på gång i respektive land

Lokala nätverk

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Annonser

Amgen AB
Eufemia

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Sociala media

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520
Minnesmottagningen.sePfizer ABAmgen ABBayerCoala LifeScandic